Jurufoto Kuantan | Raja Lanun Experimental Art

By: Raja Lanun Raja Buangan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Apr-2009 16:50 Email | Share | | Bookmark
Announcement



Salam guys,

Would like to inform. Http://rajalanun.fotopages.com officially close from now. I already move to

http://www.rajalanun.com/blog

Terima kasih kerana memberi sokongan dan galakan kepada saya melalui review, comments and critiques yang membina.

Semoga perjuangan anda semua juga diberkati Allah.

Andai kata ada salah silap daripada saya disini, minta ampun dan maaf.

Buat masa ini anda masih boleh lawati http://gezzeg.fotopages.com atau http://www.gezzeg.com untuk mendapatkan maklumat yang terkini daripada kami.

Terima kasih.

Salam,
RajaLanun / Gezzeg

Jom join TT malam ni. Kitorang ada sana!




Wednesday, 25-Feb-2009 18:26 Email | Share | | Bookmark
Ta Alif Nun . . . RajaLanun

My latest artwork for Gezzeg ad. Tq to my dearest customer E.G & Wan for sporting outdoor session.



Regards,
Ta Alif Nun . . . RajaLanun


Tuesday, 6-Jan-2009 18:36 Email | Share | | Bookmark

Sekarang aku cuba mengaktifkan balik mengusung kamera aku sepanjang perjalanan.

Aku bawak first camera dslr aku, my dearest d70s n 50mm. d70s ni lasak, cuma tang low light kene ati2 sket. noisy... tapi ngan 50mm mmg ngam abes.

Kalau sapa2 start nak pegang dslr tu and agak budget, leh cari second hand d70s ni, dalam rm1k leh dapat. Then for lense cari nikkor 50mm F1.8 dengan harga rm350 leh dapat. Lense ni best for potraiture...

Sapa ada 35mm F2? best tak?

Ni masa aku kat cendrawasih, shoot by kingfard. Bokeh dia best. Tight giler.



Ni dashboard keter aku... kalau tgk keseluruhan dalam keter, hancus...



Ni candid kat gerai, cenderawasih...



Ni gezzeg junior ...























Ni si tombakapi a.k.a tom ramzul masa sibuk mengemas galeri. light source dari lampu siling atas sahaja, no reflector. Iso maximum mungkin, i think around 640, aperture bukak abes dalam F1.8, tahan napas, dan klik... huhuhu..



NunALAjaR


Saturday, 3-Jan-2009 19:17 Email | Share | | Bookmark

Happy new year 2009!

Moga sukses2 semua..

Antara azam aku tahun ni,

Aku nak kerja lagi kuat...

Aku nak tambah artwork2 baru...

Aku nak refresh2 idea aku...

Aku nak macam2 lagi lah... so balik pada point pertama jugak la, kene kerja kuat lagi.

Yang ni best sket, antara azam aku tahun ni iaitu aku nak lahirkan lagi ramai photographer2 baru... Amin...



Aku igt tahun 2009 ni aku nak open la pada semua private course ni. Aku dah rasa konfiden sket bila dah train beberapa org gezzeg photographer sebelum ni. Susah jugak masa mula-mula tarik masuk, yelah nak terapkan stail kita pada orang lain. Tapi seronok nye tuhan je lah yang tau bila dapat tgk diorang ni buat apa yang kita cuba sampaikan. Tapi lagi best bila diorang mengembangkan skill diorang tu. Ada yang pergi ke tahap yang aku sendri tak leh gi dah. Tahniah la pada diorang. Sungguh mengujakan melihat kreativiti diorang ni. So aku personally open pada sesapa yang memerlukan crash course ke, kursus intensif ke, kursus jangka pendek ke, atau apa2 lah course yang nak dipanggil, dan merasakan aku layak, bolehlah hantarkan borang permohonan/pertanyaan korang ke email aku yerp. Ni private yerp, bukan ramei2, ramai2 pun ada nak wat. insyaAllah akan ada pengumuman di Gezzeg Fotopages.

Moga ilmu diberkati. Amin.


Friday, 19-Dec-2008 18:07 Email | Share | | Bookmark
My current contact number

To all my dear friends,

My MAXIS number 012-908 2320 is not valid anymore.

Please directly to

My CELCOM number 019 998 2092.

Thank you,
Ahmad Ghazali Ahmad Tajuddin
Executive Office Boy
Gezzeg Photography & Design


Quote:

Mr.Ghazali / Gezzeg / Raja Lanun - 019-998 2092


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net